De mountainbikers van de oudere wedstrijdgroep én het MTB Havelte Racing Team zijn dinsdagavond bijgepraat over het komende trainings- en wedstrijdseizoen.

Trainers Han en Rik namen de renners en hun ouders in een presentatie mee en vertelden, na een korte voorstelronde, over de belangrijkste uitgangspunten. De focus ligt daarbij op techniek, snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en rust. Het plezier in mountainbiken hebben en behouden staat natuurlijk voorop.

Er zijn allerhande tips gedeeld, daarnaast is er ook uitleg gegeven over schema’s en voeding. De nadruk ligt volgens de beide trainers op het eigen prestatie- en herstelvermogen en vooral het beste uit jezelf willen halen, zonder daarbij ook nog eens de schoolresultaten uit het oog te verliezen. “Er is nog nooit iemand miljonair geworden van mountainbiken”, grapte trainer Han, om er aan toe te voegen, “Behalve Matthieu van der Poel misschien.”

Na de presentatie zijn er door de mountainbikers en ouders goede en gerichte vragen gesteld over de sport zelf, de trainingen en wedstrijden. Er zijn samen met de renners duidelijke afspraken gemaakt over hoe het komende trainingsseizoen eruit ziet.

De eerste training is voor deze groep op 12 november.