ledenvergadering

Ruim 40 mensen hebben de najaarsvergadering in De Veldkei in Havelte bezocht. Een levendige sfeervolle vergadering waarbij we de volgende zaken hebben besproken:
 • Een brief van het Visscher Hollandteam over de wedstrijdkleding voor 2012. Een aantal leden krijgt ontheffing om in de groene outfit te blijven fietsen. Nieuwelingen Joost Baron en Marvin Bovendrop en belofte Gerben Mos zullen in het tenue van onze vereniging de wedstrijden rijden;
 • De begrotng is vastgesteld. Een flinke kluif omdat in 2011 wat posten zijn tegengevallen en omdat de NTFU de jaarbijdrage voor 2012 met € 3,00 per lid heeft verhoogd. De leden hebben ingestemd met een verhoging van € 2,50 per lid vanaf 14 jaar. Dus de contributie wordt in 2012: jeugd: € 15,00, 14 jaar en ouder: € 32,50 en volwassenen € 42,50. De 2012 begroting wordt door de ledenvergadering vastgesteld.
 • We hebben op dit moment 510 leden. Dat is een forse stijging ten opzichte van een jaar geleden. Irza Lugtmeijer uit Kallenkote was onze 500-ste. Zij heeft de krant gehaald.
 • Ook kunnen minimaal vijf leden in 2012 een trainerscursus gaan volgen. Hoe meer deskundigheid des te beter de training gegeven kan worden. Daar houden we in 2012 rekening mee.
 • De Nationale Arent Benthemcup wordt een A 2 wedstrijd zodat de kosten aan vergoedingen flink lager zullen uitvallen.
 • In de activiteiten voor 2012 zitten enkele opvallende zaken. O.a. de eerste wintercompetitiewedstrijd die op zaterdag 7 januari zal plaatsvinden en niet zoals gebruikelijk op een zondag wordt gehouden. Verder verwijzen we graag naar onze website;
 • De Rode route is weer beschikbaar om op te fietsen. De linten zullen worden verwijderd. Ook in 2012 zal er op onze route flinke bomenkap plaatsvinden. Dus oppassen voor vallende bomen;
 • Op zaterdag 17 december 2011 staat de werkochtend gepland. We gaan dan met schop, hark en veger aan de slag op de route. Wil je helpen, graag verzamelen om 9:00 uur bij Theehuis Faken. Even melden bij Peter Beijne als je komt;
 • Wie wordt er vrijwilliger van het jaar 2011. U kunt uw voorkeur kenbaar maken bij het bestuur;
 • Jammer maar waar, Jeroen van Werd, onze penningmeester en ledenadministrateur, stopt in het voorjaar van 2012 met zijn functie binnen onze vereniging. Na twee volle periodes is het tijd om het stokje over te dragen. Wie o wie wil onze financiën gaan beheren en de leden administreren? Dat wordt een grote vraag: heb je een idee of lijkt je het wat, laat het ons weten;
 • Ook zijn ideeën welkom voor de viering van ons derde lustrum in 2013;
 • Henk Wijshake van de beroemde Vosbanket Gevulde koekentocht kreeg als herinnering een mooie ingelijste foto. De Gevulde Koekentocht is een verenigingsactiviteit voor jong en oud, snel en langzaam, gewoon voor iedereen. Een daverend applaus was op zijn plaats.
 • Na de pauze heeft Yvonne Landman ons meegenomen in de voedingsleer met name in relatie tot sport. Begrippen als verbranding, vochtpercentage, eiwitten en koolhydraten, suikers en vetten, maar ook de schijf van 5 zijn besproken.
  Een simpele manier van sportdrank maken: Roosvicee met een punt zout en water. En bij inspanning minimaal ¾ liter vocht per uur drinken zijn een aantal andere punten die Yvonne behandeld heeft.

Een samenvatting van deze presentatie kan hier (Pdf of Word ) worden gelezen/gedownload, zodat geïnteresseerden e.e.a. nog eens kunnen nalezen. Een hele wetenswaardige avond; we zijn weer helemaal bij.