Onderhoud Routes

Onlangs hebben we met een kleine maar daadkrachtige groep onderhoud gepleegd aan de blauwe route van Havelte.

Na het plaatsen van foto’s op sociale media komen er vaak vragen hoe vrijwilligers zich kunnen aanmelden om te helpen met het onderhoud en de aanleg.

Hulp komt er gelukkig ook van de kant van de jongeren. Fantastisch is dat want die hebben een ander idee bij een spectaculaire route dan een veertiger bijvoorbeeld. Door de jongeren erin te betrekken willen we ook aan hun wensen voldoen. Als zij uitdaging in de route hebben zal er nadien minder wildgroei aan paadjes ontstaan. Defensie, de grondeigenaar, heeft aangegeven dat zij zich hier flink aan storen.

Tijdens het onderhoud merken we aan de vrijwilligers dat niet alleen het lekker aanpakken voldoening geeft maar vooral ook het sociale aspect veel mensen aanspreekt. Je spreekt mensen met dezelfde hobby eens in een heel andere setting.

We streven ernaar om vooral ’s morgens te klussen, als we zwaarder materieel huren proberen we er een paar uurtjes van de middag bij te trekken om de huurkosten wat rendabeler te maken.

Vaak hoor ik mensen zeggen ‘als je hulp nodig hebt moet je het zeggen, ik kom graag helpen’

Daar zijn we uiteraard heel blij mee alleen kan ik al die meldingen niet zo goed onthouden.

Onlangs is er in de enquete onder de leden een klein stukje gewijd aan het onderhoud. Daar zaten  verrassend veel aanmeldingen bij. Deze mailadressen en telefoonnummers zullen we zeker gebruiken.

Mocht je deze enquete gemist hebben of ben je geen lid dan kun je je altijd aanmelden via:

-beheerenonderhoud@mtbhavelte.nl

-Bernhard Mansier 0650522262  (bij voorkeur na 18.00 uur)