logo arjan 3 decOp 3 december 2016 wordt de Arjan Mos MTB tocht gehouden in de bossen van Havelte e.o. in samenwerking met Mtb-Havelte Eo​. Deze tocht zal in het teken staan van Arjan Mos en de stichting Support Casper van Eijck.

 

De tocht is een idee van de familie Mos en zal gehouden worden op de verjaardag van Arjan Mos, 3 december. Arjan is in april dit jaar overleden aan de ziekte Alvleesklierkanker en was fanatiek mountainbiker.

 

De start locatie is Vakantiepark Mooi Oavelt.
U kunt parkeren bij toegangspoort Holtingerveld (van Helomaweg 14 in Havelte). U kunt vanaf de parkeerplaats zo naar het vakantiepark lopen/fietsen, waar de inschrijving en start zal zijn. De inschrijving vindt plaats tussen 9:00 en 10:00 uur. De inschrijving is 4 euro voor leden en 5 euro voor niet leden.

 

Support Casper heet ook wel: Overleven met Alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker staat op de vijfde plek van doodsoorzaken aan kanker in Europa. De kans om alvleesklierkanker te overleven behoort tot de slechtste van alle vormen van kanker. Na ongeveer 3 maanden is 50 procent van de patiënten die aan alvleesklierkanker lijden overleden. Na 5 jaar is zelfs 94 procent met deze aandoening overleden.

Support Casper is een campagne die geld ophalen waarmee onderzoek mogelijk wordt gemaakt naar de effecten van behandeling van alvleesklierkanker met viro-immunotherapie. Een hele nieuwe, innovatieve aanpak waarbij de kracht van de patiënt en zijn vermogen om het eigen lichaam in te zetten tegen de kwaadaardige tumor, wordt ingezet.

Voor meer informatie over de stichting Casper kunt u kijken op www.supportcasper.nl