Na de verplichte rustperiode mocht de jeugd van MTB Havelte eindelijk weer gezamenlijk trainen. De trainers hadden deze keer de training in een circuit vorm uitgezet zodat er getraind kon worden volgends de geldende regels. De startlocaties van de groepen was ook meer verspreid zodat het voor de ouders ook gemakkelijker was om zich aan de 1,5 mtr regel te houden.

De trainers hadden deze bijzondere training goed voorbereid en een ieder was met zijn eigen pilonnen aan de slag gegaan om een mooie oefening uit te zetten. Gewapend met desinfectiemiddel, welke beschikbaar gesteld was door Harmien Starre, en plastic handschoenen gesponsord door “De Notenkraker” stonden ze de jeugd al op te wachten rondom de Amerikaanse basis.
Het was voor de jeugd en de trainers/begeleiders even wennen aan deze manier van trainen maar naarmate de middag vorderde ging het steeds soepeler. Na een oefening of 4 keerden de renners voldaan weer terug naar hun startlocatie. De eerste “Corona” training zat er op.

Aan de gezichten van de renners en de trainers te zien was iedereen weer blij dat ze het veld weer in konden. De komende weken zal de training in aangepaste vorm blijven en zullen het bestuur, trainers en begeleiders blijven kijken wat de mogelijkheden zijn om binnen de regels de training leuk en uitdagend te houden.