Geen 22-ste de AH ABE de Parel van Drenthe MTB-tocht.
Ieder jaar wordt er op de tweede zaterdag in Oktober de AH ABE Parel van Drenthe MTB- toertocht gehouden. Jaarlijks doen hier ruim 500 fietsers aan mee. Maar dit jaar heeft de MTB vereniging Havelte moeten besluiten het af te gelasten. De jeugd van de vereniging kan wel in groepsverband fietsen maar voor volwassenen is dat lastig. Het organiseren van een toertocht in Coronatijd is bijna niet te doen.

Alle maatregelen die genomen moeten worden vragen heel veel van onze enthousiaste vrijwilligers. Het gaat onder anderen om dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar moet blijven, voorinschrijving, betalen en in tijdsblokken starten. Ook zijn beschermingsmiddelen en verzorging onder strikte voorwaarden noodzakelijk. Maximaal aantal deelnemers, één richtingsverkeer en op de route moet minimaal 1,5 meter breed zijn. Denk eens aan de vele mooie smalle singels in onze route.

 

Het bestuur van de vereniging heeft daarom besloten om op 10 oktober 2020 geen AH ABE de Parel van Drenthe MTB-tocht te organiseren. Ook de hoofdsponsor Abe Brouwer en Jeroen Schakelaar hebben veel begrip voor onze situatie en daarom proberen we in 2021 weer een mooie en sfeervolle tocht te organiseren.