Beste (jeugd)leden en ouders,

MTB Havelte e.o. heeft momenteel vijf MTB-routes in beheer. Steeds meer enthousiaste fietsers maken sinds de coronaperiode en de opkomst van gravelen meer gebruik van de routes rondom Havelte en op de Woldberg. Om ieder lid van de vereniging en gasten in ons gebied de kans te geven om van de mooie natuur en omgeving te genieten via onze routes is het belangrijk om de routes in goede staat van onderhoud te houden.

Dit is soms best lastig; we zitten gedeeltelijk in een Natura2000-gebied en we hebben te maken met meerdere grondeigenaren met ieder hun eigen regels voor het gebruik. Om dit als vereniging in goede banen te leiden hebben we een commissie die alles met betrekking tot het onderhoud van deze routes op zich neemt.

Voorheen werd het onderhoud in grote lijnen twee keer per jaar met een grote groep uitgevoerd op een route. Dit willen we nu anders aanpakken zodat er vaker gedurende het jaar, daar waar nodig, kleinschaliger onderhoud wordt gepleegd. Zo liggen het hele jaar alle routes er zo optimaal mogelijk bij. Meer hierover is hier lezen.

Wil je ons hierbij helpen? Kom dan naar de open inloopavond bij De Veldkei op donderdag 21 december vanaf 19.30 uur. Hier willen we de commissie nieuw leven inblazen en invulling geven aan de nieuwe ideeën.

Geef alsjeblieft van te voren aan of je komt via een mailtje naar: beheerenonderhoud@mtbhavelte.nl of doe een appje: 06-42851618. Bij te weinig animo schuiven we deze inloopavond door naar het begin van het nieuwe jaar.

Tot dan!