Met ingang van 31 december 2023 worden de basislidmaatschappen KNWU weer beëindigd. Dit om te voorkomen dat er mensen zijn die over 2024 geen basislidmaatschap meer willen en dit nog niet hebben aangegeven, volgend jaar weer door de KNWU aan de vereniging worden doorbelast. We draaien dan als vereniging namelijk op voor de kosten.

Voor jeugdleden van mountainbikevereniging Havelte geldt nog steeds de verplichting van een basislidmaatschap om te kunnen deelnemen aan wedstrijden. Naast dit basislidmaatschap moet er echter nog wel een wedstrijdlicentie aangevraagd worden.
Voor het deelnemen aan club- en interclubwedstrijden (wintercompetitie, ICW en funklassewedstrijden) is een startlicentie voldoende. Mocht je aan de nationale wedstrijden, waaronder LJC en Koningscup, deel willen nemen moet je een licentie aanschaffen voor deze categorie. Hier de link naar het stappenplan voor het aanvragen van een wedstrijdlicentie.

Degene die ook in 2024 weer een basislidmaatschap wil en dit nog niet heeft doorgegeven, kan dit weer aangeven middels een mailtje naar ledenadministratie@mtbhavelte.nl. Voor iedereen die voor 2024 een licentie heeft aangevraagd, wordt het basislidmaatschap automatisch verlengd. Mochten er hierover nog vragen zijn mag je me altijd contact met me opnemen.

Ik wens jullie een voorspoedig en sportief 2024.
Rik Smit