De Landelijke Jeugdcompetitie (LJC) 2024 is zaterdag van start gegaan. Elf renners van MTB Havelte verschenen aan de start. Eerste halte in dit wedstrijdseizoen was Oldebroek.

Wel weer even wennen voor de jonge mountainbikers. De landelijke jeugdwedstrijden trekken altijd veel deelnemers en de eerste wedstrijden worden gedaan op loting. Het is dus maar afwachten of je vooraan, in het midden of helemaal achteraan mag starten. Gelukkig werkte het weer goed mee en kon er in ieder geval goed (in)gereden worden op Sportpark Stuivezand.

Namens MTB Havelte mocht Sara het spits afbijten in categorie 2. Ze wist een prachtige wedstrijd te rijden, finishte als 7de, en pakte daarmee het zilver bij de meisjes. Zij mocht een mooie beker en een zak spekkies in ontvangst nemen. In categorie 3 stond Lorenzo aan de start. Na flink knokken en een mooie wedstrijd, kwam hij als 6de over de meet. Hij greep net naast het podium.

In categorie 4 was veel rood te vinden. Dave, Tim, Jannick en Lisa maakten hun opwachting tussen nog 33 andere enthousiaste mountainbikers. Tim wist vanaf de start een goede wedstrijd te rijden en finishte als, 4de, hij pakte het brons bij de jongens. Jannick pakte de 11de positie en Dave kwam als 17de over de meet. Lisa finishte als 26ste. Ook voor Tim een prachtige beker en een zak snoep.

Thomas starte na de middagpauze in categorie 5 en kwam als 37ste over de meet. In categorie 6 wist Vera (15de) een goede wedstrijd te rijden, ze kwam als 5de meisje over de finish.

In categorie 7, die louter uit jongens bestaat, stonden 41 renners aan de start. Jens (14de), Colin (20ste) en Stan (33ste) reden alledrie een knappe wedstrijd.

De volgende LJC is op zaterdag 30 maart en wordt gehouden in Oldenzaal. Dit betreft tevens een wedstrijd in de 3Nations Cup. Hier maken (op zondag) ook de nieuwelingen, junioren, amateurs en masters van MTB Havelte hun opwachting.