Mountainbike Vereniging Havelte e.o.logo

Nieuwsbrief nummer 1 – 2024

Beste (jeugd)leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

Om jullie op de hoogte te houden wat er speelt in de verenging, waar we als bestuur mee bezig zijn, belangrijke data en andere naar ons idee belangrijke onderwerpen starten we weer met een nieuwsbrief.
De bedoeling is om 4x per jaar een nieuwsbrief te sturen.

Als bestuur willen we jullie als eerste een heel mooi en sportief 2024 wensen. Bij een nieuwjaarswens hoort ook een kleine terugblik.

Afgelopen jaar hebben we gelukkig weer een compleet bestuur kunnen vormen. Er is een nieuwe secretaris gevonden en om het bestuur weer op volle sterkte te krijgen zijn een tweetal oud-bestuursleden en een wedstrijdcommissielid op interimbasis ingestapt. Laatstgenoemde heeft nu zelfs aangegeven definitief in het bestuur te willen. Dit gaf ons als bestuur weer nieuwe energie. Deze energie hebben we gebruikt om voor alle (oud)leden, ouders en vrijwilligers de viering van ons 25-jarige jubileum te organiseren. Verder hebben we succesvolle activiteiten georganiseerd zoals de wintercompetitie, de Parel van Drenthe toertocht en kamp Helmmoet. Verder zijn we trots op de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij deze activiteiten, bij het onderhoud van de route, schrijven van artikelen en bijhouden van de website en bij de trainingen elke week. Alle mensen die ons in 2023 hebben geholpen bedankt!!

Als vereniging bieden we trainingen aan voor verschillende niveaus en leeftijdsgroepen, zowel recreatief als wedstrijdgericht. Op initiatief van Sander van Gelderen (SvG consulting) zijn we afgelopen jaar gezamenlijk met enkele sponsoren een wedstrijdteam voor 15+ licentiehouders gestart, het MTB Havelte Racing Team. Hiermee willen we talenten uit deze leeftijdsgroep extra begeleiding bieden in het toewerken naar nationale en internationale wedstrijden. Zie hiervoor ook de Racing Team pagina op de website van MTB Havelte

Op onze huidige en nieuwe vrijwilligers zullen we komend jaar ook weer een beroep doen. We willen naast de wedstrijden die we elk jaar organiseren ook een landelijke wedstrijd in Steenwijk gaan organiseren. Hierin zijn we wel afhankelijk of vergunningen worden afgegeven. Zoals jullie vast hebben meegekregen wordt dit steeds lastiger, maar als bestuur doen we er alles aan om met de huidige regelgeving het alsnog voor elkaar te krijgen.

 

Voor het bestuur zijn we ook opzoek naar nieuwe leden. Zou je meer willen weten wat bestuurslid zijn inhoudt stuur dan vooral een mail aan secretaris@mtbhavelte.nl en bezoek de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar.

We zoeken voor de kledingcommissie versterking, wil je meer weten mail dan secretaris@mtbhavelte.nl. En voor beheer en onderhoud hebben we al toppers, maar we kunnen er zeker nog meer gebruiken. Lijkt het je leuk of gewoon lekker ontspannen om af en toe in een klein groepje onderhoud te plegen of wil je met een clubje een deel van de route adopteren, neem contact op met beheerenonderhoud@mtbhavelte.nl.

Voor komend jaar hebben we een mooi gevulde kalender, deze staat op de website en wordt daar ook steeds aangevuld. Samen met de mooie nieuwsartikelen en foto’s. Hou de website dus goed in de gaten.

Naast alle activiteiten die we organiseren willen we kijken waar we staan als vereniging en zullen we onze missie en visie herschrijven als dat nodig is. Hiervoor kunnen we de hulp van leden gebruiken om te horen wat voor vereniging we willen zijn. Als je hieraan wilt bijdragen mail dan naar secretaris@mtbhavelte.nl.


Belangrijke data

 • 07 januari en 04 februari: wintercompetitie Havelte
 • 21 januari en 18 februari: wintercompetitie Steenwijk
 • 15 januari sluiting kleding webshop
 • Maandag 18 maart: ALV (voorjaar)
 • Zaterdag 27 en zondag 28 april: LJC en Koningscup
 • 15 mei sluiting kleding webshop
 • Zondag 15 september Grote prijs Woldberg (onder voorbehoud)
 • 15 september sluiting kleding webshop
 • Zaterdag 12 oktober TT de Parel
 • Zaterdag 19 oktober clubdag
 • Maandag 18 november 2024: ALV (najaar)

Geniet van alle fietsactiviteiten die je onderneemt in 2024!

Met sportieve groet van het bestuur.