Techniektraining, duurritjes, blokjes en een intensief rondje. Het kwam afgelopen weekend allemaal voorbij tijdens het trainingskamp van de wedstrijdgroep 14+, inclusief het MTB Havelte Racing Team, in Sittard.

Vrijdagmiddag rond 13.00 uur vertrokken de renners met hun trainers richting het heuvelachtige Limburg. De uitvalsbasis voor het weekend was op Sport & Talentpark Watersley.

Bij aankomst werden de kamers verdeeld en gingen de meeste renners per fiets alvast de omgeving verkennen. Rond 18.45 uur werden de pannen op tafel gezet en kon er gesmuld worden van de macaroni. Een bord pasta gaat er altijd in. ’s Avonds werden er nog wat spelletjes gedaan en sommigen keken de kunsten van een andere fietser af op tv.

Zaterdagochtend moest iedereen om 8.00 uur in Havelter fietskleding aan het ontbijt zitten. Blijkbaar had iedereen er zin in, want om 7.45 uur waren ze allemaal al present. Het regende die ochtend een beetje, daarom werd besloten om een half uurtje te wachten met de start van de training, dan was de bui namelijk voorbij. Om 10.00 uur konden de mountainbikers op de fiets klimmen. Er werd gewerkt aan de techniek op de pumptrack en de diverse technische passages op het terrein van Watersley. De ochtendtraining werd afgesloten met een intensief blokje, waarna er nog een paar keer op de asfaltweg naar boven geknald moest worden. Na de lunch maakten de renners zich op voor een duurrit door het Limburgse land.
Achteraf bleek dat navigeren via GPS niet voor iedereen weggelegd is, maar eind van de middag had iedereen het huisje weer weten te bereiken. De renners bleken uitgehongerd, want binnen een mum van tijd waren de pannen tot op de bodem leeg en was er zelfs geen verdwaald stukje, van de 2 kilo gekookte spaghetti, meer te vinden.

Zondagochtend mocht er uitgeslapen worden. Die dag hoefden de renners pas om 8.30 uur aan het ontbijt te zitten. Voordat er ontbeten kon worden moesten de kamers wel opgeruimd zijn, de tassen ingepakt en het beddengoed en de handdoeken in de daarvoor bestemde trolley gedeponeerd zijn. Dit lukte bijna iedereen. Net voordat de speciale ochtendbehandeling ingezet kon worden voor de laatkomers, verschenen de beide heren aan het ontbijt.

Na de warming up onder leiding van Ruben, gingen de mannen en vrouwen op pad om een ronde van zo’n 35 kilometer op tempo rondom Watersley te rijden. Het zonnetje scheen lekker en de renners konden genieten van de mooie route en omgeving.

De eersten die terugkwamen gingen nog even ‘spelen’op het terrein van Watersley, terwijl de anderen een voor een binnendruppelden. Snel douchen, lunchen, de auto’s inpakken, afwassen, nog een keer checken of er niets vergeten was en de terugreis kon beginnen. Rond 16.30 uur stond iedereen op de afgesproken verzamelplek en kon er teruggekeken worden op een geslaagd weekend.