De nieuwelingen, junioren, masters en amateurs mochten zondag hun mountainbikeskills laten zien op de VAM-Berg. Onder prachtige, maar wel warme, weersomstandigheden konden de races verreden worden.

De eerste races waren voor de amateurs, waar Yvar en Bram hun opwachting maakten. Yvar mocht een 11de plek noteren en Bram een 8ste. Meteen na het startsein, werden in dezelfde wedstrijd  ook de masters 30-, 40- en 50plus weggefloten. Het was Ruben die een sterke wedstrijd reed en bij de masters 40plus als eerste de finishlijn wist te bereiken.

Om half 11 klonk het startsein voor de dames. Yvette stond aan de start bij de junioren en pakte een knappe 5de positie. Gaby (amateur) streed bij de elite/belofte/sportklasse/amateurs mee en eindigde op de 18de positie (en de 4de plek bij de amateurs).

Bij de junioren (M) stonden Lars, Arvid en Rick aan de start. Helaas een lekke band voor Rick, waardoor hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten. Arvid finishte als 38ste en Lars pakte de 17de plaats.

De laatste wedstrijd van de dag was voor de nieuwelingen, waar Hidde (p49), Steijn (p73), Thomas (p60) en Gijs (DNF) zich lieten gelden in een startveld van ruim 80 man.