De week na het succesvol verlopen weekend stond Sittard op het programma. Een heel ander parcours, dat gekenmerkt wordt door lange beklimmingen en technische passages. Een echt MTB-rondje dus en de jongens keken er naar uit.

Helaas verliep de wedstrijd voor Ruben niet naar wens. Hij kampte de hele week al met wat lichamelijke en ondefinieerbare klachten. Toch was hij afgereisd mede omdat hij goed uit de voeten kan op dit parcours en er al een keer gewonnen heeft. De start verliep heel goed maar al snel daarna begon hij fouten te maken die zeker op dit parcours gevaar opleverden voor hemzelf en anderen. Daarom moest hij helaas besluiten af te stappen.
Met Yvar ging het een stuk beter. Hoewel het parcours niet helemaal past bij zijn lichaamsbouw, Yvar is ruim 2 meter lang, ging hij toch voortvarend van start. De start zelf verliep niet goed maar hij wist als snel enkele concurrenten te verschalken en vond zichzelf terug op de vijfde plek. Deze plek wist hij vast te houden tot aan het eind. Met een 3de en een 5de plek kan hij spreken van een goede start van het seizoen.

De dag erna waren de nieuwelingen aan de beurt. Gijs ging goed van start en wist een behoorlijk aantal mensen in te halen en lag kort rond de 20ste plek. In de loop van de wedstrijd moest hij een paar plekken inleveren om uiteindelijk als 36ste over de meet te komen. De vorm is er nog niet helemaal hoewel hij al wel een stap gezet heeft ten opzichte van vorige week en mentaal begint te wennen aan de wedstrijden. In de technische passages tenslotte ging het supergoed.
Thomas kende eigenlijk een heel goede wedstrijd dat hij beschreef als een “heel zwaar parcours”. De vele klimmen en afdalingen die dit parcours kenmerken passen bij deze beschrijving. Hij zat in een mooie rij van renners waarmee hij een mooie strijd geleverd heeft. Inhalen, ingehaald worden maar uiteindelijk wist hij de meeste te verschalken en als 59ste over de finish te komen.
Steijn moest na de pech van vorige week vrijwel achteraan starten. Tijdens de start wist hij zich op te werken maar moest dit ook wel een beetje bekopen. De onverharde klimmen en de technische passages gingen goed maar met name de lange asfaltklim ging minder goed. Uiteindelijk wist hij de wedstrijd te beëindigen als 72ste.

Bij de junioren ging Lars heel goed van start. Na de eerste klim kwam hij als achtste door en bevond hij zich in een mooie groep. De groep als geheel kwam wel onder druk te staan door de derde groep en wist uiteindelijk ook aan te sluiten. Lars moest zijn snelle start ook wel een beetje bekopen, moest wat plekken prijsgeven en beëindigde deze wedstrijd als 16de in een veld van ruim 110 deelnemers.

Al met al laten de meeste renners ten opzichte van vorige week in ieder geval qua gevoel een duidelijke verbetering zien. De komende weken blijven ze hard trainen om richting eind deze maand en begin mei naar hun topvorm toe te werken. Havelte, Genk en Eupen staan dan op de agenda, wedstrijden die als belangrijk geclassificeerd zijn.