Van Sittard tot aan Marum en in Havelte en Darp was dit weekend het Havelte-rood goed te zien. In Sittard stonden het hele weekend renners aan de start bij de 3Nations Cup op Watersley. In Marum op motorcrossbaan Trimunt was zondag de eerste wedstrijd van de ICW zomercompetitie en in Havelte werd op zaterdag natuurlijk ook gewoon de training gegeven.

Watersley was zaterdag het domein van de jeugdcategorieën. Het parcours in Sittard staat bekend om het vele klimwerk, technische elementen en flinke afdalingen. In combinatie met het warme weer werd het een waar slagveld. Veel materiaalpech en veel uitstappers, maar dat gold niet voor de Havelte-renners.

In categorie 2 ging Sara meteen sterk van start. Ze kwam als tweede over de finish en werd 1ste meisje. In categorie 3 liet Lorenzo een mooie wedstrijd zien, hij kwam als 8ste over de meet en werd 5de jongen. Tim, Lisa en Dave lieten zich gelden in categorie 4. Tim finishte als 7de, Dave als 12de en Lisa als 18de. In categorie 6 liet Vera zich van haar sterkste kant zien, zij werd 4de meisje en 10de in totaal. In de laatste jeugdcategorie fietsten Colin en Jens een goede wedstrijd. Opgezweept door twee Belgische strijders die een vreselijk snelle eerste ronde neerzetten, hadden zij een lange strijd voor de boeg. Dat kostte menig renner zijn plaats en velen stapten af. Jens kwam als 11de over de meet en Colin als 13de.

Na de jeugd was het de beurt aan de masters, sportklasse en amateurs. Ruben startte bij de masters 40+, maar moest na ruim 7 minuten zijn wedstrijd staken. Yvar kwam bij de amateurs als 5de over de meet.

Zondag was het dan de beurt aan de nieuwelingen, junioren, belofte, elite en amateurs. Bij de nieuwelingen stonden er 100 jongemannen aan de start, zij gingen om 10.00 uur van start. Gijs (36), Thomas (59), Hidde (68) en Steijn (72) mochten op het zware parcours hun kunnen laten zien. Daarna was het de beurt aan 111 junioren, daartussen stonden Lars (16de), Arvid (53ste) en Rick (88ste). Vervolgens mochten de dames van start. Yvette reed een goede wedstrijd bij de junioren en finishe als 5de, Gaby (amateur) werd 21ste. Lekker gereden allemaal!

ICW Zomercompetitie

In Marum stond zondagmiddag de eerste wedstrijd in de ICW zomercompetitie op het programma. Bij de 9- en 10 jarigen (cat.2 en 3) stonden Roan en Joris (beide cat.2) aan de start. Roan reed een goede wedstrijd en finishte als 6de, Joris werd 8ste. Bij de 11- en 12-jarigen stonden Jannick (cat. 4) en Thomas (cat. 5) in het Havelte-rood. Jannick pakte sterk de 2de plaats, Thomas had kettingpech en kwam als 12de over de meet. Bij de 13 en 14-jarigen kwam Stan in actie. Hij knalde zichzelf naar de 3de plaats en nam de bonzen plak mee naar huis. Bij de heren t/m 39 jaar kwam Wesley in actie, hij finishte als 7de.