Op 29 en 30 maart was het dan eindelijk zo ver. De eerste internationale wedstrijd van het MTB Havelte Racing Team. Na maanden van voorbereidingen, organiseren en het regelen van alles stond Oldenzaal op de kalender. De organisatie heeft wederom zijn best gedaan een mooi en uitdagend parcours uit te zetten en dit betaalde zich uit.

Ruben, master 40+ en Yvar, amateur, mochten op zaterdag hun vorm als eerste tonen. Ruben zijn start verliep goed en hij kon al snel naar koppositie rijden. Hij verwachtte wel iets meer vuurwerk, maar dat terzijde. De ronden erna kon hij zijn eigen race rijden en met het veld achter zich kon hij mooi spelen. Al snel bleek dat de rest van het veld steeds verder terugviel. Uiteindelijk wist hij als eerste te finishen en bezorgde het team daarmee gelijk de eerst overwinning. Van harte Ruben!
Op deze dag mocht ook Yvar zijn kunsten vertonen. Hij moest achteraan starten, ging als een van de laatsten het veld in maar wist zich gedurende zijn wedstrijd naar voren te werken. Uiteindelijk mocht hij als derde het podium op. Top gedaan Yvar!

Op zondag stonden onze nieuwelingen toch wel wat gespannen aan de start. Met een veld van ruim 100 man op het krappe asfalt leken valpartijen bij de start een reële mogelijkheid en helaas gebeurde dat ook. Gezien hun startpositie, eerstejaars nieuwelingen staan achterin, bleken Thomas en Steijn onze voornaamste slachtoffers.
Thomas stond op de laatste startrij en, stond dus samen met Steijn gelijk stil, nog voordat ze de startstreep over waren gegaan. Hij wist zich goed te herpakken en knalde vol motivatie door. Hij genoot van het uitdagende parcours, deed het top op de technisch passages – voorheen zijn achilleshiel – wist veel mensen in te halen en kijkt met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Hij wist deze af te sluiten op een 67ste plek.
Steijn had een pechdag. Tijdens de warming-up brak hij door een valpartij de remhendel van zijn achterrem. Hoewel hij wel van start kon met een ‘snelle’ oplossing, ging deze oplossing na twee ronden ook kapot en moest hij verder zonder achterrem. Hij hielde de benen kort stil, verloor meerdere posities maar hervond zichzelf daarna. In het slot van de wedstrijd wist hij nog meerdere jongens te verschalken en uiteindelijk kwam hij over de meet als 84ste.

Als tweedejaars nieuweling mocht Gijs zich redelijk voorin opstellen en zodoende bleef hij uit het gedrang en dus ook de valpartij. Zijn start was erg goed en hij kon de eerste ronden goed doorrijden en kwam na de eerste ronde door rond plek 8-9. Helaas werd het na 15 minuten wat minder. Zijn benen hielden het niet vol en hij moest steeds meer plekken prijsgeven. Uiteindelijk heeft hij er wel het meeste uitgehaald en wist hij als 36ste over de finish te komen. Ook hij denkt dat er meer inzit.

Tenslotte was het de beurt aan Lars. Lars rijdt voor het tweede jaar bij de junioren en heeft vorig jaar laten zien dat hij zijn neus aan het venster van de top kan laten zien. In een nog groter (115) startveld dan bij de nieuwelingen wist hij uit het gedrang te blijven, maar toch liep zijn start niet super. Ook de eerste ronde liep niet lekker. Daarna herpakte hij zichzelf en kwam hij in zijn ritme. De laatste ronde was de tank leeg, maar wist hij zijn positie vast te houden. Uiteindelijk klasseerde hij zich als 24ste.

Grotendeels tevreden, maar bij een aantal ook het gevoel dat er meer mogelijk is, reizen de jongens volgende week af naar Sittard voor de tweede wedstrijd in de 3Nations Cup.

 

Foto’s: Rick Tissingh