Diverse wedstrijdrenners van MTB Havelte kwamen zondag in actie tijdens de ZwiepScottCup in Oldenzaal. De eerste wedstrijd in de 3Nations Cup.

Naast het MTB Havelte Racing Team, stonden ook Hidde (nieuwelingen), Rick, Arvid, Thomas en Yvette (junioren) en Gaby (amateurs) aan de start.

In een groot startveld tussen ruim honderd man, mocht Hidde – samen met Gijs, Thomas K en Steijn – de zondag aftrappen. Hij reed een stabiele race en finishte op een knappe 63ste plek.

Yvette startte tussen 25 dames in de categorie junioren. Niet helemaal tevreden over haar race, kwam ze als 12de over de meet. Gaby kwam in dezelfde wedstrijd in actie en mocht een paar minuten eerder starten in de categorie amateurs, belofte, elite, sportklasse. Ze pakte de 27ste plaats.

Rick, Thomas vE en Arvid startten, net als Lars, in de laatste wedstrijd van de dag, om 16.00 uur maakten de junioren (M) hun opwachting. In dit drukbezette veld wisten de rode mountainbikers zich goed staande te houden. Arvid finishte op de 62 plek, Thomas kwam als 93 over de meet, als snel gevold door Rick op plek 95.