Een officieel moment tijdens de viering van het zilveren jubileum van mountainbikevereniging Havelte: het MTB Havelte Racing Team heeft zich zaterdag voor het eerst gepresenteerd.
De formatie, die opereert onder de vlag van MTB Havelte, biedt talentvolle en gemotiveerde mountainbikers de kans in zichzelf te investeren. Het commerciële team bestaat in eerste instantie uit zes renners.

„Ik loop al een tijdlang rond met het idee voor een commercieel team”, vertelt initiatiefnemer Sander van Gelderen, die tijdens de presentatie wordt geïnterviewd door speaker Menno Mollema. „Ik heb zelf in meerdere teams gefietst, maar die zijn allemaal opgehouden te bestaan. Ik denk dat de tijd rijp is om een nieuw team op te richten.”

Van Gelderen legde vanuit z’n eigen bedrijf het financiële fundament, daarnaast zijn er meerdere sponsors gezocht én gevonden. De rode clubkleur en het logo van MTB Havelte vormen ook de basis van de kleding van deze zes renners, uiteraard aangevuld met de logo’s van de sponsors (Avanty Lifestyle, Grada Bikes, Martijn’s Race en MTB centre, autobedrijf Jubbega, Bikefit Studio en SVG consulting). „Zo willen we benadrukken dat het gaat om een team van MTB Havelte, dat we samen trainen, elkaar aanvullen, maar ook vooral elkaar motiveren en proberen sterker te maken”, legt Van Gelderen uit. Het nieuwe team komt onder leiding te staan van trainer Rik Smit. Deelname is mogelijk vanaf de nieuwelingen, het jaar waarin de sporter 15 wordt.

De mountainbikers presenteren als ware profs in de nieuwe teamkleding. Zij worden om de beurt bevraagd door de speaker. „Ik denk dat we elkaar heel goed kunnen aanvullen”, vertelt Ruben Versluis, die dit jaar nog tweede werd op het NK mountainbike bij de masters 40+. De ervaren renner ziet het als een uitdaging samen met de vijf andere gemotiveerde jongemannen – Yvar Kortleve (amateurs), Lars Smit (junioren), Gijs Horsthuis, Thomas Kragt en Steijn van Gelderen (nieuwelingen) – te gaan trainen. „We gaan er wat moois van maken”, zegt Versluis lachend.

De mountainbikers van het commerciële team komen voor het eerst in actie tijdens de vier wedstrijden van de wintercompetitie van MTB Havelte, die op 14 januari start. (Foto’s Rick Tissingh)