Herinneringen ophalen, bijkletsen, het weerzien met oude bekenden en een heel gezellig samenzijn. Zaterdag 22 oktober werd het 25-jarig jubileum van Mountainbikevereniging Havelte gevierd bij de schaapskooi.

Dat begon met een welkomstwoord van het bestuur, waarin kort het programma werd besproken en ook werd teruggeblikt op 25 jaar historie. Het aanwezige zonnetje zette het zilveren jubileum letterlijk in de schijnwerpers.

Diverse sponsoren hadden zich verzameld op het pleintje bij de schaapskooi op het Holtingerveld. Zo konden de leden en hun gezinnen informatie krijgen over bikefitting, bikecleaning, het routeonderhoud, bikepacking en kon – met name de jeugd – hun bikeskills oefenen door middel van het maken van wheelies en was er een wedstrijd binnen- en buitenband opleggen.

Het middagprogramma eindigde met de presentatie van het nieuwe MTB Havelte Racing Team. Het Racing Team biedt talentvolle en gemotiveerde rijders de kans om het beste uit zichzelf te halen en gaat eerst van start met zes renners.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. De barbecues werden aangestoken, het vlees geroosterd, de borden volgeschept met salades en stokbroodjes. Toen de eerste regendruppels begonnen te vallen, verplaatste het gezelschap zich naar de knusse schaapskooi. Hier konden de leden ook nog een kijkje nemen in de historie van de vereniging door middel van oude foto’s en programmaboekjes. Een prachtige dag met een zilveren randje!