Op zaterdag 26 september 2020 wordt onze jaarlijkse Rabobank Mountainbike Jeugddag gehouden. Een mooie gelegenheid voor jeugd van 7 t/m 12 jaar om het mountainbiken, eens uit te proberen.

 

Alle verschillende onderdelen van het mountainbiken komen op een speelse manier aan bod; fietsbeheersing, obstakels, klimmen, dalen, bochtenwerk, snelheid, schakelen, remmen, enz. dit alles wordt uiteraard begeleid door onze deskundige MTB trainers. Tussen de onderdelen door zorg MTB-Havelte zorgt voor eten en drinken.

 

Als het je leuk lijkt om deze dag mee te doen moet je je vooraf bij ons aanmelden. De kosten voor deze dag zijn € 7,50.

 

De inschrijving start om 10.00 uur. Na het indelen in groepen en uitdelen van de MTB’s zullen we rond 11.00 uur met het programma beginnen. De dag zal rond 15.00 uur eindigen met een korte wedstrijd.

 

Wil je wel eens lekker in het bos fietsen, maar heb je geen mountainbike? Dat is geen probleem, als je het ons bij je opgave laat weten, zorgen wij tegen een vergoeding van €2,50 voor een fiets en een helm. Omdat het aantal mountainbikes beperkt is worden aanmeldingen op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Als er geen passende fiets meer beschikbaar is, laten we dat weten.

Speciale fietskleding is niet noodzakelijk, zorg wel voor wat sportieve kleding waar een spat modder op mag komen. Geen wijde broekspijpen in verband met de fietsketting.

Aanmelden kan bij:

Jeugdbestuur MTB-Havelte
jeugd@mtbhavelte.nl

 

Graag opgeven voor 18 september

Geef daarbij behalve je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook door of je een fiets en helm nodig hebt voor die dag. Geef in dat laatste geval ook je lengte door, zodat we kunnen zorgen voor een passende fiets.

De locatie is de voormalige Amerikaanse basis, aan de Ruiterweg in Havelterberg. We hebben bordjes neergezet zodat het makkelijk te vinden is.

 

Ook wij zullen ons dit jaar uiteraard aan de maatregelen moeten houden die het RIVM heeft opgesteld voor wat betreft de Covid 19 pandemie. Omdat wij nu nog niet exact weten wat deze maatregelen rond die tijd inhouden gaan we daar nu nog niet op in. U kunt ervan uitgaan dat wij ons volledig aan de dan geldende regels houden. Indien de dag toch niet door mocht gaan, hoort u dit 2 dagen van tevoren per mail.