JMW-Arkel
Wat later dan gepland een verslag van de wedstrijd in Arkel.

Dit maal zijn we af gereisd naar Arkel. Het wedstrijdparcours ligt naast een motorcrossbaan met een mogelijkheid voor wat klimmetjes, deze klimmetjes worden pas in de route meegenomen vanaf cat. 3.

In categorie 1 hebben we Miguel van Tintelen aan de start. Miguel heeft de smaak van het wedstrijdfietsen te pakken en gaat voorspoedig van start. Het veld wordt voor twee ronden geleid door Miguel, maar de stukken door het losse zand vallen hem zwaar en de nummer 2 neemt de kop over, deze neemt direct afstand. Voor de resterende ronden blijven posities vooraan onveranderd en Miguel finisht op een verdiende Tweede plaats.

Dan categorie 2, hierin start Brian de Vries. Brian heeft een goede start en voert het veld voor twee ronden aan. Dan besluit Brian het maar eens wat rustiger aan te doen en Laura neemt het stokje over. Zo blijft er een wisseling in de kop tot twee ronden voor het einde. Op dit moment denkt Brian nu moeten we het verschil maken en rijdt samen met Esra weg van de groep. Dan komt het net als de vorige wedstrijd aan op de eindsprint en deze wordt in het voordeel van Brian beslist, dus voor Brian de hoogste trede.

In categorie 3 Mathijs Mulder en Daphne de Vries. Beide hebben een redelijke start en missen al vroeg in de race de aansluiting met de kopgroep, dat is jammer want op het moment dat Mathijs op stoom komt, is het verschil al gemaakt. Het vervelende aan deze wedstrijd was dat onze renners te kort kwamen op de lange rechte stukken, dus het voordeel voor de snelle renner die in het technische gedeelte onze renners ophouden en ze daardoor het verschil niet konden maken. Dit ondervond ook Daphne die in de klimmetjes veel sneller was dan haar voorgangster, die vervolgens boven aan de heuvel even een stop en go deed zodat Daphne van de pedalen moest en dan weer een achterstand moest wegwerken om weer aansluiting te krijgen. Maar met een 7e plaats bij de jongens voor Mathijs en een 6e plaats bij de meisjes voor Daphne mogen we tevreden terug kijken op deze wedstrijd.

Na de pauze kwamen voor MTB Havelte, 4 renners aan de start voor een technisch uitdagend rondje, met venijnige klimmetjes en scherpe afdalingen.

In categorie 6 waren het, Ramon Eijkelboom en Iris van der Pol die de vlag hoog moesten houden.

Beide renners werden geplaagd door een blessure. Iris, die met een gescheurde kuitspier reed, gaf wijselijk na 1 ronde, de pijp aan Maarten en nam genoegen met de 3 bonuspunten die iedere start oplevert. Ramon reed met een gekneusde enkel rond en kon heel lang, rond de 14e-15e plaats te blijven hangen. Uiteindelijk werd hij door pijn gedwongen het tempo wat te laten zakken, maar wist toch als 18e jongen te finishen.

In categorie 7 starten Daniëlle Runhart en Stan Bloemberg. Het was het voor Daniëlle, die ook bij de nieuwelingen uitkomt, een trainingswedstrijd, maar helaas brak al in de 2e ronde de kabel van haar achter derailleur. Omdat de klimmetjes in het parcours, in een zware versnelling niet te nemen waren, moest zij helaas opgeven. Stan is na een vervelende val in Berlicum, waar hij blauwe plekken aan schouder en gezicht had opgelopen, op de weg terug. Hij blijkt na 3 wedstrijden de zit op zijn nieuwe fiets gevonden te hebben en finishte als 21e jongen.

Nu op naar Burgh-Haamstede, waar op het NK parcours van vorig jaar, weer een mooie wedstrijd te verwachten valt.