LJC_Breda_2012Na een reis van ongeveer 2 uren komen de renners aan in Breda. Een klein startveld dit keer, Miguel van Tintelen en Mathijs Mulder zijn naar Drachten om punten te vergaren voor het NK wielrennen, dus is het de beurt aan Wessel, Phillip, Daphne en Brian om de rood zwarte kleuren van MTB Havelte hoog te houden.

In Cat.1 geen deelnemers van MTB Havelte

In Cat.2 Brian de Vries, Brian heeft redelijke start en probeert aansluiting te krijgen bij de kopgroep, dit lukt. De eerste ronde verstrijkt en Esra krijgt pech, deze valt een heel eind terug in het veld. Brian neemt de kop over, maar de lange stukken over gras vallen hem zwaar en als verrassing komt Shirin naar voren en neemt de kop over en finisht als eerste. Brian wordt netjes tweede totaal en eerste jongen.

In Cat 3. Daphne de Vries. Daphne heeft een super start, maar gebrek aan ervaring met het fietsen op gras doet haar al snel afzakken naar de achterhoede. Natuurlijk was de inzet er en Daphne gaat rustig verder met trainen.

In Cat 4. Philip Haverman en Wessel de Vries. Dat het een zwaar parcours was konden we ook bij Philip en Wessel, zand ondergrond met klimmetjes is toch meer onze specialiteit. Philip gaat per wedstrijd weer beter en je ziet hem per keer verbeteren. Zijn inspanning is goed voor een 13de plaats bij de jongens. Ook Wessel vecht zich naar het einde en finisht op een 21ste plaats bij de jongens. 

Ondanks dat MTB Havelte een van de grootste mountainbike verenigingen van Nederland is, stonden er ’s middags maar 2 renners aan de start op het circuit in Breda.

In Cat 6. Iris van der Pol. Door een verkoudheid kreeg ze al snel ademhalingsproblemen en miste daardoor de aansluiting. Uiteindelijk kwam ze als 5e meisje over de streep.

In Cat 7, was het Stan Bloemberg, die de eer van Havelte verdedigde. In het zeer competitieve veld komt Stan op dit moment nog wat snelheid te kort, maar nu er zowel op dinsdag als op donderdagavond getraind kan worden zal hij dit waarschijnlijk snel goedmaken. Hij finishte als 19e jongen.

Volgend weekend rijden we in Honselersdijk en de week daarop, op zaterdag 28 april, is onze thuiswedstrijd in Havelte.

We hopen van harte, een groot aantal MTB Havelte jeugdrenners aan de start te zien.