JMW_Honselersdijk_2012
Zaterdag waren de jeugdrenners te gast in Zuid Holland. In Honselersdijk werd door een select groepje renners uit de regio Havelte de strijd aangegaan met andere jeugdrenners uit het hele land. Honselersdijk is berucht om zijn MTB parcours. Zwaar en technisch als het er nat bijligt. En dat deed het op deze 21e april.

Miguel van Tintelen begon in categorie 1 voortvarend. Hij knalde de startheuvel op en draaide als eerste de eerste bocht in, trok flink door op de eerste natte heuvel en bouwde zijn voorsprong uit tot een minuut. Weer een mooie overwinning voor de jonge man uit Baars.

Brian de Vries in categorie 2 kopieerde de race van Miguel en reed zijn race even eenzaam en alleen. Deze jonge mannen steken er flink boven uit in hun categorie en gaan dan ook ruim aan de leiding in het klassement van de landelijke jeugd mountainbike competitie. Brian vloog over het parcours en reed foutloos naar een mooie overwinning.

Mathijs Mulder en Daphne de Vries verdedigden de zwart-rode kleuren in categorie 3. Mathijs bouwde zijn foutloze race prima op. Hij begon op stek 11 maar schoof in de laatste ronde door naar een prima achtste plek. Daarachter knokte Daphne voor een podiumplek bij de meiden. Even lag ze op plek drie maar in de laatste ronde moest ze de Nederlands kampioene Emma Verloop voor zich dulden. Toch een uitstekende vierde plek voor Daphne.

Door de flinke regen en hagelbuien was het parcours inmiddels flink modderig geworden en konden Ramon en Iris zich flink uitleven in de Westlandse klei. Na een waar slagveld vond Ramon Eikelboom zich in categorie 6 als 16e terug in de uitslag. Iris van der Pol werd 29e en daarmee zesde meisje.

Volgende week is de zevende wedstrijd in de landelijke mountainbike competitie een thuiswedstrijd in Havelte.