Na twee jaar geen tocht te hebben georganiseerd als MTB vereniging is zaterdag jl. de 22 ste AH Abe de Parel van Drenthetocht  in Havelte succesvol verlopen. Bijna 500 fietsers hebben onder ideale omstandigheden kunnen genieten van de mooie omgeving van Havelte.

De start was dit keer in de Ondernemerskooi van het Holtingerveld. Deze nieuwe locatie is zeer geschikt als vertrekpunt voor activiteiten. Vooral de eerste 25 kilometer vielen goed in de smaak omdat niets mooier is dan te fietsen met de opkomende zon. Over de uitgestrekte heidevelden fietsen is uniek. Het tweede gedeelte was door de oude kernen van Darp, Busselte, Eursinge, Havelte en Uffelte. Dat is ook heel mooi en afwisselend vooral als je van snel fietsen houdt. De deelnemers waren goed te spreken over de verzorging die bij de start al begon met gratis koffie, thee en koek. Onderweg had Abe flink uitgepakt met allerlei lekkere dingen. Dus er moest flink gefietst worden om de versnaperingen er af te fietsen.

Ruim 30 vrijwilligers van zowel van de Holtinger schaapskooi als van de MTB vereniging, hebben belangeloos meegewerkt aan het welslagen van dit evenement.  De EHBO-ers van dienst hadden een hele rustige ochtend. De 4×4 drive van Jelmer Jubbega uit Meppel is niet van het terrein afgeweest. Dat is heel fijn, behalve een lid van de MTB vereniging Havelte. Die raakte door een onhandige beweging op de fiets een hek met een stalenbout en heeft 12 hechtingen in zijn arm aan deze Parel overgehouden. Pure pech!

Na afloop was het gezellig druk bij de kooi, omdat de dames van OER, lekkere warme hapjes en drankjes ter verkoop aanboden. Velen hebben daar gebruik van gemaakt. Al met al kunnen zowel de mountainbikers als de verschillende organisatoren terug kijken op een geslaagde ochtend die zeker op deze locatie voor herhaling vatbaar is.

 

Foto’s

Nieuwe inschrijflocatie in de Ondernemerskooi (foto Xander Bronkhorst)

Fietsen over de mooie paden op de hei (foto Ineke Heinhuis-Joosten)