Sociaal project met camping en bikepark

 

Het is nog maar net open: een camping (Camping Fiederels) met pal daarnaast een bikepark dat uitdagend is voor jeugd én voor volwassenen. Het is te vinden vlakbij het dorp Bant in de Noordoostpolder.

 

Eigenaren zijn Els Haartsen en Bas van Baaren. Om kinderen het plezier in sport en bewegen mee te geven, legden ze met een groepje vrijwilligers rond hun boerderij een slingerend mountainbikepad aan door twee bosstroken, verbonden door een windsingel. Er ontstond een enthousiaste fietsclub die zich Masters of Trails noemde, en de ideeën ontsponnen zich. Hoe mooi zou het zijn door Patrick Jansen, de bikeparkbouwer van Nederland, een professioneel mtb-park aan te laten leggen?

 

Dat is er gekomen. Met 13 verschillende technical trail features, sommige meer dan eens vindbaar, is het een park geworden waar skills zijn bij te slijpen en waar mentale en fysieke grenzen worden verlegd. Het park is gratis toegankelijk voor iedereen met hart voor de sport en een helm, en parkeren mag op het erf.

 

Om de investering de komende jaren terug te verdienen is naast het bikepark een camping gemaakt met 25 plekken voor tent, caravan of camper. Het sanitair is nieuw en fris, en een wasmachine wast moddervlekken zo weer uit de fietsbroeken. In de buurt liggen drie langere routes (Kuinre, Kraggenburg en Urk).

 

Gezondheid, dat is wat de eigenaren voor ogen hebben. Ze zien het begrip breder dan alleen het fietsen. Ook sociale gezondheid is van belang. Daarom komt er in het achterste deel van de boerderij een clubhuis met keuken, en kan er vanaf volgend jaar in de keuken gezond worden gekookt met producten uit de eigen, grote groentetuin.

 

Ook voor clubuitjes staan Bas en Els open. Zodra ’s avonds het fietsen ophoudt, kan in het dal van de heuvels een kampvuur worden ontstoken voor urenlange gezelligheid.

 

Meer informatie:

info@campingfiederels.nl

Els: 06-13804144