Zaterdag 8 oktober a.s. start ’s morgens om 9.00 uur nabij de Schaapskooi Holtingerveld in Havelte, de “22 ste AH ABE Parel van Drenthe MTB toertocht”.  In 2019 deden ruim 600 deelnemers mee. Na twee jaar zonder fietstocht dus in 2022 een nieuwe poging. Hopelijk houden we de Covid pandemie op afstand.

Ook dit jaar wordt er met medewerking van terreineigenaren als Defensie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Vitens en particuliere grondeigenaren, de gemeente Westerveld en het bestuur van de Holtinger Schaapskudde, een toertocht uitgezet in de schitterende omgeving van Havelte. De afstanden zijn plusminus 25 of 45 kilometer.

 

De eerste lus wordt uitgelegd in het gebied Holtingerveld. U komt langs de uitgestrekte heidevelden, genieput, de grafheuvels en de historische gronden van het Holtingerzand. Er zijn twee pauzeplekken gemaakt dus ook voldoende tijd voor vertier.

De tweede ronde gaat door het buitengebied van Darp, Uffelte, Havelte oud en de Linthorst Homan bossen. Een ronde met flinke lange stukken voor meer tempo.

 

Er kan vanaf 9.00 tot 10.30 uur gestart worden in de ondernemerskooi van de Holtinger Schaapskudde (Van Helomaweg 16). De bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleid. Deelname € 5,00 en voor NFTU leden € 4,00.

Jongeren tot 16 jaar onder begeleiding gratis.

Onderweg wordt u prima verzorgd door Abe Brouwer uit Havelte met o.a. een heerlijk stukjes fruit, verschillende drankjes en een krentenbol. Natuurlijk is de EHBO Havelte met 4 mensen aanwezig voor noodgevallen.